Tags

, , , ,

CVSTOS Jet-LinerNee, het is niet Custos maar CVSTOS, juist zoals het niet Bulgari is maar Bvlgari. En nee, dit is geen Richard Mille, hoewel de familietrekken sprekend zijn.  CVSTOS is een jong merk uit Genève, gesticht door Sassoun Sirmakes, zoon van de eigenaar van Watchland (Franck Muller).  Het design is in handen van Antonio Terranova, lange tijd dé ontwerper bij …. inderdaad, Richard Mille.

CVSTOS - Sirmakes & TerranovaSirmakes en Terranova hebben met CVSTOS een merk gecreëerd dat staat voor innovatief en spectaculair design, een merk dat horloges maakt voor mannen met persoonlijkheid.  En dat allemaal in een cocktail van toptechnologie en glamour.  CVSTOS is dan ook een naam met een stevige en unieke weerklank in de “beau monde” van Monaco, Nice en Genève.

Maar vergis u vooral niet, CVSTOS is ondanks de glamour in de eerste plaats een merk dat gebruik maakt van innovatieve horloge-technologie.  Met de “Jet-Liner”, voorgesteld eerder deze maand op het SIHH in Genève, bewijzen ze dit opnieuw.
Zoals de naam al aangeeft is het horloge ontworpen met de luchtvaart als inspiratiebron.  Juist zoals bij het ontwerpen van een vliegtuig is ook dit horloge het resultaat van doorgedreven onderzoek en prototyping.  Zo werden er na de design-fase op computer meer dan 60 prototypes van het binnenwerk gebouwd.  Het resultaat is het state-of-the-art “CVSTOS CVS 350 movement”.CVSTOS CVS 350 movement

Verder is er, ook alweer naar analogie met de aeronautica, obsessief gestreefd naar een zo laag mogelijk totaalgewicht, maar zonder de stevigheid en kwaliteit in gevaar te brengen.  Dit werd verkregen door met de laser onderdelen uit te hollen en dit zowel bij het binnenwerk als bij de overige delen van het horloge.

De “Jet-Liner” is waterdicht tot 100m.  Het binnenwerk zit, al naargelang de uitvoering, in een gepolijste kast van staal of 5N goud, telkens in combinatie met titanium.  Zowel de voor-als achterkant van de kast is volledig doorzichtig gelaten zodat via een saffierglas met een dubbele anti-reflectie coating het binnenwerk te bewonderen is.  Het binnenwerk heeft een gangreserve van 42h en heeft een frequentie van 4 Hz.

CVSTOS Jetliner staalCVSTOS Jetliner goud 5N

Colman is het enige verkooppunt in België van dit spectaculaire merk.  Wanneer u nader wilt kennismaken met de CVSTOS-collectie bent u van harte welkom in onze winkel te Antwerpen.

Advertenties