Tags

, , , , ,


De Transocean-reeks van Breitling straalt als geen ander het prestige en de grandeur uit die hoort bij luxueuse wereldreizen. We waren bij Colman dan ook nieuwsgierig om in Bazel het nieuwe Transocean-model te leren kennen, de Breitling Transocean Chronograph Unitime, voorzien van het eigen Breitling binnenwerk, het Caliber 05.

Transocean Chronograph UnitimeSinds de stichting van Breitling heeft het merk vooral naam gemaakt in 2 domeinen. Enerzijds zijn er de avontuurlijke horloges voor de wereldreiziger. De nadruk ligt hier op complicaties zoals de kalender en het omgaan met tijdzones. Maar ook de Emergency zou je perfect in deze groep kunnen plaatsen. Anderzijds zijn er de horloges die eerder naam maken met hun chrono en hun nauwkeurigheid. Vandaar natuurlijk de gekende slagzin “Instruments for professionals”.
De Breitling Transocean Chronograph Unitime hoort thuis in beide categorieën.

De nieuwe Transocean is geen standaard reishorloge of de zoveelste chrono. De werking en de uitstraling van dit horloge is echt wel uitzonderlijk.
Zo heeft dit horloge een 24-uurs aanduiding, een etmaal komt dus overeen met één cirkelomtrek, en niet met twee. De wijzers, de uurmarkeerders en de 3 zones voor de chrono zijn strak en eerder minimalistisch uitgevoerd. Hierdoor komt de wereldbol centraal op de wijzerplaat mooi tot zijn recht.

Transocean Chronograph Unitime
Rond de eerste schijf met de uuraanduiding is nog een 2de schijf voorzien met de 24 tijdzones. Het tijdstip aangegeven door de wijzers komt overeen met de tijdzone die gepositioneerd staat op 12h.
Wanneer de gebruiker aankomt in een nieuwe tijdzone, kan hij met de kroon de nodige aanpassingen maken die gelijktijdig effect hebben op de uuraanduiding, kalender en de schijf van de tijdzones. Eenvoudig voor de gebruiker, maar mechanisch zo complex en uniek dat Breitling hier een patent heeft op genomen.

Transocean Chronograph Unitime

In het aanpassen van de tijdzone komt nu ook de chrono naar voren. Gedurende dit hele proces blijft de chrono net zoals de minuten-en secondenwijzer gewoon verder lopen zonder enig verlies aan precisie. Toen de ingenieurs van Breitling een tijdje terug het Caliber 01 ontwikkelden, claimden ze dat deze simpelweg het meest nauwkeurige chrono-binnenwerk ter wereld was. Welnu, het Caliber 05 dat in deze Transocean Chronograph Unitime zit, gaat verder op diezelfde basisarchitectuur. De uitmuntende prestaties waren dus te verwachten …

Het Caliber 05 is een automaat op 4Hz, met 56 rubis en een gangreserve van 70 uur. De kast van de nieuwe Transocean is eerder groot met een diameter van 46 mm, te verkrijgen in staal of rood goud en waterdicht tot op 100 m.
De wijzerplaat is te verkrijgen in het wit of het zwart. Ook voor de polsband zijn er verschillende alternatieven mogelijk zoals Barenia of Croco leer en een Ocean Classic (staal).

Advertenties