Tags

, , , ,

Breitling, een uitzonderlijke kwaliteit leidt tot een uitzonderlijke garantieBreitling heeft eerder deze week officieel laten weten dat vanaf nu alle Breitling horloges uitgerust met manufacture binnenwerken voorzien worden van een uitzonderlijke garantie van 5 jaar, bovenop het COSC-certificaat.  Een sterk statement van Breitling dat getuigt van heel wat zelfvertrouwen, maar wat is hier nu de achtergrond van ?

Breitling manufacture, ingeniers aan het werkHet verhaal begint voor Breitling deze keer niet in 1887 maar wel in de zomermaanden van 2009. Breitling vierde op dat moment zijn 125ste verjaardag en trad toe tot de selecte club van horlogemerken die tevens een manufacture zijn (d.w.z. ze maken hun eigen binnenwerken).  Breitling had immers enkele jaren tevoren beslist dat het niet langer afhankelijk wou zijn van anderen. Ook voor binnenwerken wilde Breitling zelf in de “driver seat” zitten, of in het geval van Breitling misschien eerder de “pilot seat”.

De onafhankelijkheid van het merk en het extra prestige dat hoort bij een manufacture waren niet de enige drijfveren. Breitling had namelijk de ambitie om simpelweg “de beste mechanische chronograaf ter wereld” te bouwen. Een team van top-ingenieurs werd aan het werk gezet en na 5 jaar R & D kwam in de loop van 2009, net op tijd, de B01 tot stand.

Breitling manufactureEn dit binnenwerk was nog maar de start, al snel kwamen ook andere binnenwerken van Breitling op de markt, allen voortbouwend op de uitzonderlijke kwaliteiten van de B01. Zo is er o.a. de caliber 04 met zijn 2de tijdszone en natuurlijk het caliber 05 van de Transocean Unitime. Beide binnenwerken kwamen reeds eerder ter sprake op deze blog in vorige posts.

Dat vandaag Breitling zo zeker is van zijn eigen productie is niet te verwonderen, enkel al in 2011 werden er maar liefst 40.000 stuks geproduceerd.

binnenwerk Breitling B01Breitling gaat er prat op dat elke chronometer voorzien is van het COSC-certificaat. Amper 3% van de Zwitserse horloges is voorzien van een dergelijk certificaat wat toch wel tekenend is voor de erg hoge eisen waaraan het horloge moet voldoen. Elke binnenwerk wordt gedurende 16 dagen individueel getest in 5 verschillende posities en 3 temperaturen. Achteraf mag de afwijking maximaal -4 seconden of +6 seconden zijn per 24 uur. Dit komt overeen met een nauwkeurigheid van 99,993%.

(Ter info, ook voor quartz-horloges is het behalen van een COSC-certificaat geen evidentie. Vooral het temperatuursverschil is daar cruciaal en heeft geleid tot het ontwikkelen van een apart type quartz-horloge, bestand tegen deze testen.)

Advertenties