Tags

, , , , ,

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver Forged CarbonDe Royal Oak Offshore Diver bestond reeds in staal en deze hebben we bij Colman reeds in onze Audemars Piguet collectie. Nu is er ook een versie beschikbaar waarbij de kast is uitgevoerd in “forged carbon” en dat voorzien is van een ceramische bezel.  Voor het overige grijpt AP grotendeels terug naar de stalen voorganger van dit nieuwe model, wat goed is moet je immers niet veranderen …

“Forged carbon” is een proces waarbij een mengsel van koolstofvezels onder grote hitte gecomprimeerd wordt.  Het grote verschil met klassiek carbon is dat de koolstofvezels in een willekeurige richting liggen wat maakt dat het eindproduct beter bestand is tegen belastingen uit alle mogelijke hoeken.

Audemars Piguet ROO Diver Forged Carbon

Het resultaat is niet alleen een erg licht en extreem sterk materiaal dat o.a. wordt gebruikt in de Formule 1, maar er wordt zo ook een materiaal bekomen met een erg typische uitstraling die, met wat goede wil, lijkt op die van marmer.

Zoals gezegd had Audemars Piguet reeds een stalen versie uitgebracht van de Royal Oak Offshore Diver, en het verwantschap met deze stalen voorganger is onmiskenbaar.  Het hart van het horloge is nog steeds het erg betrouwbare AP Caliber 3120 automatic (manufacture).  De 22 karaat gouden rotor met daarin de wapens van de families Audemars en Piguet gegraveerd, komt ook terug in de Royal Oak Offshore “Sébastien Buemi” die we eerder op deze blog al eens besproken hebben.

AP Caliber 3120 automaticMet 42mm is de diameter van de kast ongewijzigd gebleven.  Het horloge is tevens nog steeds waterdicht tot op 300m.  De manier waarop het tapisserie-motief van AP op de wijzerplaat is aangebracht, herkennen we onmiddellijk.  De geelkleurige accenten op de wijzerplaat zijn dan weer nieuw t.o.v. de stalen Royal Oak Diver.

De ceramisch uitgevoerde bezel is instelbaar en zorgt ervoor dat de duiker zijn duik-tijden kan opvolgen.  Het instellen gebeurt via een zwarte rubberen kroon ter hoogte van 10h.  Deze kan enkel gebruikt worden wanneer de duiker de kroon effectief losmaakt om zo onbedoelde aanpassingen te voorkomen.  Een tweede kroon voor de klassieke horloge-functies zit op 3h.

De rubberen band tenslotte zag er al erg goed uit op de stalen versie van de Royal Oak Offshore Diver en ook bij deze kast in carbon klopt het plaatje volledig.

In onderstaand filmpje is de stalen versie van deze Audemars Piguet Royal Oak Diver te zien :

Advertenties