Tags

, , , ,

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph CermetKrasbestendig, ultralicht, onbreekbaar en ongeloofelijk sterk….. dat is Cermet. Jaeger-LeCoultre introduceert als één van de eersten dit composiet-materiaal in de wereld van high-end watches door het te gebruiken voor de kast van de nieuwe Deep Sea Chronograph Cermet. Een nieuwigheid voorgesteld op het recentste SIHH in Genève.

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph CermetDe vorig jaar geintroduceerde Deep Sea Chronograph greep terug naar de rijke traditie van Jaeger-LeCoultre door zijn inspiratie te halen bij de Memovox Deep Sea uit 1959. Op het SIHH 2013 demonstreerde Jaeger-LeCoultre dat het ook erg vernieuwend kan zijn door de nieuwe Deep Sea Chronograph Cermet niet alleen uit te rusten met een grotere kast (44mm) maar vooral door gebruik te maken van Cermet. Cermet is een composiet van Ceramic en Aluminium en kent zijn oorsprong in de jet-motoren van straaljagers. Het hypermoderne Cermet in combinatie met de vintage look van de velcro armband zorgen voor een unieke uitstraling.

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph CermetOok de chronograph zelf is een eye-catcher. Zoals op de foto’s te zien, bevindt er zich centraal op het duikershorloge een cirkelvormige rood/wit indicator. Wanneer de chrono op zijn startpositie staat en klaar voor gebruik is, is de indicator wit.
Tijdens het chronometreren van de duiktijd is de indicator gemengd wit/rood, en na het stoppen van de chrono staat de indicator op rood. Ook hier grijpt Jaeger-LeCoultre dus terug naar zijn rijke geschiedenis, een gelijkaardige functionaliteit was reeds aanwezig op het “Chronoflight” boordinstrument van Jaeger-LeCoultre uit 1930.

Binnen in de kast van de Deep Sea Chronograph Cermet is het dan weer één en al top-technologie met het Jaeger-LeCoultre manufactuur Calibre 758.

Jaeger-LeCoultre Calibre 758Een automatisch binnenwerk met 28.800 vibraties per uur en een mooie gangreserve van 65 uur.

Advertenties