Tags

, , , , ,

 Zenith - Swiss Watch Manufacture since 1865Recent hebben we bij Colman ook Zenith in onze collectie opgenomen. Colman is gekend omwille van het mooie aanbod aan high-end horloges, dus een merk zoals Zenith met z’n rijke traditie en oog voor afwerking, luxe en technologie hoort zeker in onze winkel thuis. De Pilot-collectie, de El Primero, het horloge van Felix Baumgartner, …. u kan ze allemaal bij ons komen ontdekken.

Zenith 1865 - 2010

Zenith is een erg gekende naam in het wereldje van de haut-horlogerie, wat op zich niet te verwonderen is wanneer je geschiedenis teruggaat tot 1865. Het was in dat jaar dat in het Zwitserse canton Neuchâtel het horlogemerk Zenith werd opgericht door Georges Favre-Jacot. Hij was degene die de horlogemakerij zoals we ze vandaag kennen in Zwitserland op de kaart zette. Waar voorheen de verschillende ambachtslui elk in hun persoonlijke werkplaats tandwielen, kasten, raders, …. produceerden, was Georges Favre-Jacot de eerste om ze allemaal samen te brengen in grote heldere ateliers waar hij ze omringde met de beste precisie-werktuigen beschikbaar.
De Zwitserse horloge-traditie was geboren, en de horloges geproduceerd door Zenith werden de meest betrouwbare ooit gemaakt.

Maar Zenith is niet blijven stilstaan in 1865 …

Felix Baumgartner Zenith El Primero Stratos

Zo heeft iedereen vorig jaar met spanning het avontuur van Felix Baumgartner gevolgd. De Oostenrijker maakte een waanzinnige vrije val vanop 39km hoogte waarbij hij met een snelheid van ver boven de 1.000km/h door de geluidsbarrière “viel”. Zenith was verantwoordelijk voor alle tijdsmetingen tijdens de hele missie en de “El Primero Stratos” die Baumgartner uiteindelijk zelf droeg tijdens de sprong kreeg dan ook zijn naam.

Zenith meldde achteraf trots dat de “Zenith El Primero Stratos Flyback Striking 10th” de eerste polshorloge ooit was om dwars door de geluidsbarrière te gaan in een “near-space environment”.

Zenith Pilot DoublematicDe soms vrij spectaculaire link tussen Zenith en alles wat met snelheid en luchtvaart te maken heeft is niet nieuw. Zo stuurde Zenith al in de jaren ’70 een polshorloge met een Boeing de oceaan over om te bewijzen dat ook hoog in de lucht een Zenith probleemloos zijn mannetje kon staan. Een niet onbelangrijk detail : de Zenith maakte de vlucht aan de buitenkant van het vliegtuig … Zenith Pilot Big Date Special

Maar het hoeven niet altijd stunts te zijn om indruk te maken. Zenith is sinds zijn oprichting bijna 150 jaar geleden een manufacture en het was dan ook te verwachten dat doorheen de jaren er Zenith El Primero Tourbillonheel wat legendarische creaties het licht gezien hebben in de ateliers in Le Locle. Van de meer dan 180 verschillende eigen binnenwerken is zo bijvoorbeeld de El Primero een staaltje van horloge-techniek waar ze bij Zenith erg trots op zijn. Waarom dit zo is, is heel eenvoudig : het is namelijk het nauwkeurigste mechanische binnenwerk ooit op de markt gebracht. Met een frequentie die een kwart hoger ligt dan bij een “gewoon” binnenwerk, een speciaal smeermiddel en tal van andere innovaties is dit binnenwerk zonder twijfel top-technologie. Top-technologie die welliswaar bereikbaar is, want het binnenwerk wordt gebruikt in verschillende modellen van Zenith, allen beschikbaar bij Colman.

Advertenties